Geslaagde christelijke tussenjaarbeurs!

8 februari 2023

Een gezellige drukte was het woensdagavond 8 februari in de aula van Hogeschool Viaa. Zo’n 150 bezoekers waren hier voor de eerste editie van de christelijke tussenjaarbeurs. Zij kwamen hier om zich te laten informeren en inspireren over het doen van een tussenjaar.

Presentatie 18 tussenjaren
Het UIT Vormingsjaar, het tussenjaar van Youth for Christ Zwolle, heeft hiertoe initiatief genomen. Samen met achttien andere organisaties mochten ze geïnteresseerden jongeren en hun ouders meer vertellen over het doen van een tussenjaar. Bij iedere stand werd er enthousiast verteld over het tussenjaar wat wordt aangeboden, veelal door studenten die zelf het tussenjaar op dit moment doen of het tussenjaar net hebben afgerond. Mooie ervaringen worden gedeeld: “Ik heb zoveel meer geleerd dan ik van tevoren had gedacht, ik ben enorm gegroeid als persoon” vertelt Harmke Buijs, die het UIT Vormingsjaar volgde.

Iedere jongere een plek die past
Deelnemende organisaties benadrukken hoe waardevol het is om juist samen zo’n avond invulling te geven: “We gunnen allemaal jongeren een plek waar ze meer kunnen leren over zichzelf, God en de wereld. Het is daarin juist heel erg waardevol dat er zo’n divers aanbod aan christelijke tussenjaren is. Zo kan iedere jongere een plek vinden wat bij hem of haar past. En zo vullen we elkaar als organisaties juist heel erg mooi aan”.

Tussenjaren in één oogopslag
Ook de bezoekers zijn enthousiast. Ze werden verrast door de diversiteit aan de tussenjaren en de mooie, enthousiaste verhalen die ze hoorden van hun leeftijdsgenoten. Een van de bezoekers geeft aan: “Doordat alle opties nu letterlijk naast elkaar staan, kun je heel goed vergelijken. Ik heb nu een beter idee wat er bij mij past”.

De winst van een tussenjaar
Naast de stand, hadden bezoekers ook de mogelijkheid om aan te schuiven bij een Q&A. Hierin beantwoordden studenten vragen over het kiezen en doen van een tussenjaar. Tot slot was er de seminar “de winst van een tussenjaar”. Els van Dijk, oud directeur van de Evangelisch Hogeschool, nam tijdens dit seminar haar publiek mee in de meerwaarde van een tussenjaar. De boodschap: “Het is goud waard, om jezelf beter te leren kennen, om goede keuzes te leren maken”. En zo werd het een avond vol mooie ontmoetingen, inspiratie en informatie

Share via
Copy link
Powered by Social Snap